Cremcity vs D&W

19/11/2013

Voor de 8e competitiematch zakten de heren van 3e Nationale af naar Aalter. Aalter is na vorig seizoen gepromoveerd uit Bevordering.

De wedstrijd in 3e Nationale A startte voor onze heren wat moeizaam. De Aalterse verdediging rekende op de  verre worpen van Bjorn en kon heel wat van de eerste aanvallen onderscheppen. In het begin van de eerste helft nam Aalter aanvallend Bram in het vizier. Het doortippen van Bram lukte  niet zo goed en de bal belandde te vaak buitenspel.
De achterspeler van Aalter bleek een technisch sterke rugwerper waardoor Aalter aanvankelijk vijf punten kon uitlopen.

Na de eerste time-out stelde Koekelare zijn tactiek bij. In de aanval werd de eerste en tweede worp door Bjorn en Kris constant 9 meter gegooid waardoor de doelkansen zichtbaar stegen. De Aalterse verdediging vond geen antwoord op strakke worpen tussen barage en vleugels of strakke worpen tegen de zijlijn.
Verdedigend zorgde Bram voor meer druk waardoor Toon vrij spel kreeg en steeds meer aanvallen door Toon onderschept werden.  Stand 1e helft 10-9.

In de tweede helft mocht D&W bergop spelen. Onze heren bleven hun aanvalstactiek aanhouden en al snel werd de achterstand omgebogen in een lichte voorsprong. Aalter kon aansluiten met een vierde trekworp maar Koekelare hield stand.
Aalter probeerde in de afsluitende tien minuten anders te verdedigen maar Bjorn en Kris, waren niet onder de indruk en bleven hun worpen vlot afwerken.
Aanvallend stokte Aalter, na verwoede pogingen om via het midden hun worpen te plaatsen. Kris tikte de ballen vlot door en Bram, Bjorn en Toon namen gretig aan.
In de laatste minuut gooit Aalter een derde keer,  een derde worp buitenspel. Toon Durnez zette de verdediging een laatste keer op het verkeerde been en legde de eindstand vast! Koekelare wint op Aalter: 17-21.

De Koekelaarse reserven van 3e deden nog net iets beter en lieten Cremcity achter met 16-24.