De lamme haan van Loppem

18/11/2013

Zondagmorgen... 9 uur ’s ochtends... De Strooien Hane in de –what’s in a name- Cacloenstraat... Ontiegelijk vroeg voor een partijtje krachtbal. Sommigen onder ons verschenen dan ook met (een minder fris gewassen) strooien hane aan de afworp voor de partij tegen Loppem. De heren van 2NR tekenden niettemin alle zes present. De thuisploeg vond slechts vier -met alle respect- oudere hanen bereid om ons partij te geven.

 

Durf & Win begon aarzelend aan de wedstrijd en was bijna van in het begin op achtervolgen aangewezen. De motor was nog niet helemaal warm gedraaid en daar profiteerde Loppem optimaal van. De thuisploeg kon een klein kloofje slaan, maar veel meer dan een drietal punten liet 2NR de tegenstand niet uitlopen, onder meer dankzij een meer dan behoorlijke afwerking van Hans Bryon op de derde worp. Dit seizoen al meer dan eens de rots in de branding overigens.

 

Aan de rust hingen de bordjes quasi in evenwicht, dus alles moest en zou beslist worden in de tweede helft. Bart Roose zorgde voor het nodige vuur en kruidde zijn invalbeurt onmiddellijk met enkele geslaagde en fel gesmaakte -getuige de luide aanmoedigen aan de zijlijn- rugworp. Toen hij bij een van zijn succesvolle ruggers ook nog eens een tegenstander blesseerde, keerde het tij helemaal. D&W vier punten los én de vierde haan van Loppem moest met een lamme vleugel verstek geven voor het overgrote deel van de tweede helft. Wedstrijd gespeeld en Koekelare liep gestaag verder uit, waardoor de zege helemaal werd veilig gesteld. Met deze overwinning bekleden de heren van 2NR voorlopig een knappe tweede plaats in de ranking. Die wordt alvast gekoesterd tot de volgende wedstrijd, thuis tegen ’t Klaverken Buggenhout...

 

Haan... heu... man van de wedstrijd, van de wedstrijd: Bart Roose!

 

 

Tone Vannieuwkerke