Onze Meisjes blijven op titelkoers

04/03/2013

Ook onze Kadetten Meisjes mochten dit weekend na de lange winterstop weer het plein op. Dit seizoen verloren de onzen nog geen enkele match en Moerdamme was nu de volgende hindernis richting titel.

Door wegenwerken kwamen we maar net op tijd aan in Moerkerke. Geen tijd voor opwarming dus en dit was ook te zien. Zonder Lies (last van haar rug) startte D&W niet echt goed.  De eerste helft waren er aanvallend te veel foutjes. De verdediging van Moerdamme liet al veel ruimte en toch werd er nog geprobeerd om over te gooien. Zo gingen meerdere aanvallen de mist in.  Verdedigend werden er vooral ballen op de laatste worp gevangen. Zo ging de match gelijk op   en kon Koekelare maar met een kleine voorsprong de rust ingaan: 7-9.

De tweede helft kwam Lies toch in en dit was wel meteen te merken in verdedigend opzicht.  Koekelare bleef wel nog foutjes maken in de aanval, maar toch minder dan in de eerste helft.  Toen Emma een bal kon vangen en deze afwerken met een rugworp was de winst bijna zeker.  Moerdamme kon nog ééb keer scoren in de tweede helft en zo won D&W al bij al nog gemakkelijk met 18-22.

Volgende week moeten we het thuis opnemen tegen Loppem.  Hopelijk brengt Emma dan wel haar voetbalschoenen mee, want opwarmen met botjes is toch maar lachwekkend.